torstai 16. elokuuta 2012

Tukkajuttuja

Joku toivoi aiemmin ohjeistusta tämän kampauksen tekemiseen !
Toivottavasti tästä on edes hieman apua.

1. Ihan ensimmäiseksi kostutan kuivat hiukset kampausnesteellä (setting lotion), jonka jälkeen suihkin tyveen tyvikohotusnestettä ( root booster ). Tyvikohottajaa käytän lähinnä siksi, että sen avulla saan tyven taipumaan sinne suuntaan minne sen haluan.

2. Sitten pitää tietysti vähän hassutella !! Hiusten kihartamiseen käytän patukoita, näitä saa ihan marketeista ja voi tehdä vaikka foliostakin. Kihartimellakin tietysti saa kiharat tehtyä, mutta patukoilla tehdessä hiukset eivät rasitu niin kovasti ja minulla patukkakiharat kestävät kauemmin. Minulla on niin ohut tukka, että kuusi patukkaa riittää vallan mainiosti, paksutukkaisille suosittelen useampaa patukkaa, mikäli haluaa napakkaa kiharaa !

3. Teen ylimmäisestä osiosta yleensä aika leveän ja ison, sillä haluan, että päälliosaan jää laine. Latva kierretään siis vain patukan ympärille ja rullaillaan tyveen päin, jonka jälkeen patukka taitetaan kiinni.

4. Patukat valmiina päässä. Niskahaituvat voi kiertää sormen ympärille ja kiinnittää pinnillä, jos ne eivät ylety patukan ympäri !

5. Odotellaan ! En koskaan kostuta hiuksia kovin märäksi kampausnesteellä, mutta odottelen varmuuden vuoksi noin 30min.

6. Patukat otettu pois ja kiharat harottu auki sormin.

7. Tupeeraan kevyesti hiukset harjan avulla joka puolelta, latvaa en tupeeraa juuri lainkaan. Suihkin vähän sinne tänne lakkaa ja annan lakan kuivahtaa hetken !

8. Kun lakka on kuivahtanut, kierrän hiukset osioittain sormen ympärille ja kiinnitän kunkin osion pinnillä hiuspohjaa vasten. Tällä kertaa tein neljä isohkoa osiota. Päällisosa putoaa sivulle laineeksi ja latvan kiinnitin taakse pinnillä.


9. Valmis !! Suihkuttele lakkaa sydämesi kyllyydestä. Kiinnitystä voi varioida tosi paljon, siksi tähän kikkurakasaan on hankala antaa mitään tiettyä neuvoa, miten tehdä. Jätin muutaman kiharan roikkumaan, mutta tietysti ne voisi myös kiinnittää pinnillä ylös.
10. Suosittelen jotain söpöjä rusettijuttuja koristukseksi !!

Minun oman tukan laittaminen on aina niin sadan sattuman summa, ettei se ikinä näytä samalta. Toivottavasti tästä oli vähän apua ! :- )

2 kommenttia:

 1. vaikka olikin melko yksinkertainen jutska, niin olipa hauska saada tietää että noinkin hiukset voi laittaa! olis kiva saaha lisää tälläsiä postauksia :--))
  t. huono hiustyyppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tämä on kyllä niin yksinkertainen, että mietin pitkään alanko edes tekemään tätä ! mutta oli toivottu niin toki sitten tein :- )
   voi olla että tulevaisuudessakin joskus tämmöisiä tulee, mutta aika harvoin, pääpaino blogissa kun ei ole hiuksissa !

   Poista

hei olette ihania !