sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kirjajuttuja sunnuntaille


  DAVID SAFIER : Huono Karma  
Kim Lange on kolmekymppinen menestyvä uranainen, joka kuolee jäädessään venäläisestä avaruusasemasta pudonneen lavuaarin alle ja huonoa karmaa kerättyään syntyy uudelleen - muurahaiseksi. Pian alkaakin hyvän karman hankkiminen yhdessä kuuluisan Casanovan kanssa ( joka on myös syntynyt muurahaiseksi ) milloin muurahaisen, milloin marsun ruumissa seikkaillessa. 

Tykkään usein vähän melankolisista kirjoista kauniine sanaleikkeineen, mutta tykkäsin tästä aika paljon ! Piristävä, erilainen ja välillä aika syvällisiinkin ajatuksiin ajava tarina. Tiedän, että kuulostaa aika kreisiltä, mutta kyllä välillä on ihan okei lukea rehellistä kreisihömppää.


  SARAH WINMAN : Kani nimeltä Jumala  
Kertoo omalaatuisen ja yksinäisen Ellyn tarinan lapsesta aikuiseksi, jonka elämä on kuin surkeiden sattumusten sarja. Se on tarina sisaruussuhteista, kirjeistä, perheestä, ystävyydestä, toisten salaisuuksien vartioimisesta ja töyssyisestä elämänpolusta. Mutta se on myös lohdullisen lämminhenkinen.

En oikein osaa sanoa tästä mitään, mutta tykkäsin. Se on aika sekava, mutta kaikki palaset loksahtaa paikalleen jossakin kohtaa, eikä tästä voi olla tykkäämättä. Ainakaan minä, onhan siinä sitäpaitsi kani, jonka nimi on Jumala !Minulla onkin jo aikamoinen lukulista, mutta otan kirjasuosituksia aina mielelläni vastaan !!


4 kommenttia:

 1. Oho, mulla onkin just Kani nimeltä Jumala odottamassa lukemista levypinon alla! Sitä ennen luen kuitenkin Norwegian Woodin - olen ihan alussa, mutta tykkään hirveästi. Jei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi vitsit, toivottavasti tykkäät siitä ! tuota norwegian woodiakin on kehuttu, täytyy jossakin kohtaa lukea sekin.

   Poista
 2. Oletko lukenut koskaan kirjaa Nainen joka sukelsi maailman sydämeen kirjailijalta Sabina Berman?
  Jos et, lue se! Siinä oli jotain käsittämätöntä taikaa, yksinkertainen mieli ja empaattinen sydän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en !! kuulostaa ainakin ihanalta, täytyy laittaa lukulistan jatkoksi, oi

   Poista

hei olette ihania !