torstai 22. tammikuuta 2015

Kirjoista

526_

  David Nicholls:  Sinä päivänä  

Sinä päivänä kertoo Emmasta ja Dexteristä, jotka valmistujaisten huumassa päätyvät viettämään yön yhdessä 15.7.1988. Siitä alkaa tarina heidän elämänmakuisesta ja katkeransuloisesta ystävyydestään läpi vuosien. 

Tykästyin kerrontaan, joka etenee juurikin tuon heinäkuun viidennentoista päivän kautta vuosi vuodelta kahdenkymmenen vuoden ajan. Kirja on omalla tavallaan ihanan arkinen, mutta silti kiehtova, eikä yhtään tylsä. Se kertoo elämästä, ihmisistä ja itsensä etsimisestä. Vähän ( tottakai ) rakkaudestakin.
Minulle jäi hyvä mieli painaessani takakannen kiinni ja luottamus elämään on taas suuri. Ei se ole niin kamalaa, vaikkei heti tietäisikään millaista elämästään toivoo.

Suosittelen myös kovasti Sinä päivänä- elokuvaa, se on hurmaava.

Asetin itselleni goodreadsissa tavoitteeksi tälle vuodelle lukea 30 kirjaa. Tähän mennessä olen lukenut kaksi ja haaveilen jo kirkkaista aurinkoisista päivistä, joina saan istua kirjan ja teemukin kanssa meidän pienellä parvekkeella ja lukea.  Joko te olette asettaneet lukutavoitteet tälle vuodelle ?

12 kommenttia:

 1. Mä oon alottanu ton kirjan monesti, ei vaan nappaa - jotenkin puuduttava. :D Leffan vois kyllä katsoa!

  Mutta ihanan kuvan oot saanu napattua! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on kyllä alkuun vähän sellainen, ettei oikein lähde ! mutta jossakin kohtaa sitten yhtäkkiä huomasin lukevani innolla eteenpäin :-- D mutta jos tarina kiinnostaa, mutta sen lukeminen tuntuu turhan puuduttavalta niin suosittelen kyllä elokuvan katsomista !!

   ja hehee kiitos :'3

   Poista
 2. asetin itselleni tavoitteeksi 20! sinne pitäisi päästä ihan helpolla jos koulu ei sano toista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minulla oli kanssa 20 nyt viime vuonna ! ja se oli aika helposti saavutettu, vaikka välillä oli pieniä taukojakin ! toivottavasti koulu antaa aikaa lukemiselle :- )

   Poista
 3. Mulla on pitkän lukutauon jälkeen tavoitteena lukea kirja per kuukausi. Ja sovin itseni kanssa että uusia kirjoja en saa hommata ennen kuin olen kaikki lukemattomat kirjat hyllystäni lukenut... :D Tuokin kirja siellä keskeneräisenä, ja samaisen kirjoittajan "Yhtä matkaa" tällä hetkellä luettavana :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, kuulostaa hyvältä ja sopivan rennolta :- ) pitäisi kanssa tehdä sopimus itseni kanssa, etten ostaisi uusia kirjoja ! kirppiksiltä vaan tulee niin hyvään hintaan aina vastaan ja kirjahylly on kohta jo ihan täynnä, haha.
   kerrothan jooko jos "yhtä matkaa" on hyvä ??

   Poista
 4. Mulla on juurikin tuolla Goodreadsissa tavoitteena kunnianhimoiset 50 kirjaa vuonna 2015. 3 on saldo tähän mennessä, eli aikataulussa ollaan vielä ja eilen kävin kirjastossa, joten viikonloppuna luetaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huh !! mutta ainakin sulla on jo hyvä vauhti päällä :-- )
   täytyy varmaan tehdä vuoden lopussa postaus siitä kuinka oma tavoite täyttyi ja kysellä teidänkin lukemisista !

   Poista
 5. Itse laitoin tavoitteeksi 20 kirjaa, kun on ollut jonkinmoinen lukutauko tässä ja viime vuonna onnistuin lukemaan vaivaiset 15 kirjaa (niihin tosin kuului Kuninkaan paluu sun muita paksuja opuksia). Oma saldo on tällä hetkellä jo 2 kirjaa, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 15 kirjaa on mielestäni oikein kelvollinen kirjasaldo yhdelle vuodelle ! ja 20 on sen jälkeen varmasti helppo saavuttaa :- )
   minäkin oon jo kaksi kirjaa lukenut, jihuu !

   Poista
 6. Mun viime vuoden tavoite oli 30 kirjaa, ja se meni muutamalla yli niin täksi vuodeksi laitoin 40, hui. Mutta jospa se kannustaisi lukemaan enemmän ja istumaan koneella ilman tarkoitusta vähemmän. Saako sua pyytää Goodreadsissa kaveriksi, mikä sun nimimerkki on? =) Ja Sinä päivänä oli kyllä tosi koskettava ja ihanalla tavalla tavallinen kirja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, ootkin lukenut viime vuonna paljon ! Mut varmaan tuolla tahdilla saat helposti tänä vuonna sen 40 täyteen helposti. Mut löytää goodreadsissa nimellä eerikajulia, kai :- D ja saa pyytää kaveriksi !
   Sinä päivänä oli kyllä ihana.

   Poista

hei olette ihania !