keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Pitkästä aikaa kirjajuttuja


  Jojo Moyes: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä 
Lontoo 1960 Jennifer Stirlig herää sairaalassa auto-onnettomuuden jälkeen. Hän ei muista aviomiestään, eikä elämäänsä ennen onnettomuutta. Kotiuduttuaan hän löytää kirjansa välistä piilotetun rakkauskirjeen, jonka täytyy olla osoitettu hänelle. Allekirjoituksen "B" on ollut mies, jonka vuoksi hän oli valmis uhraamaan kaiken.

Lontoo 2003 Työmotivaation ja parisuhdekiemuroiden kannsa kamppaileva Ellie Haworth löytää sanomalehden arkistoista kauan sitten kirjoitetun kirjeen, joka saa hänet kyyneliin. Hän haluaa selvittää mitä tuntemattomille rakastavaisille kävi ja toivoo, että omalla tarinallaan olisi onnellinen loppu.

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä on tarina rakkaudesta, ohi kulkevista vuosista ja elämän risteyksistä. Syvästä onnesta, kaipauksesta ja sydämen surusta. Se on oodi käsinkirjoitetuille kirjeille, yllättäville kohtaamisille. Voi että kuinka tykkäsin tästä. Tämä ei ole sellainen tavallinen siirappinen rakkaustarina, joita en yleensä jaksa lukea loppuun asti. Lukiessa sydämessä tuntui hyvältä, mutta välillä vähän liiankin pahalta.

Onko teillä asetettuna lukutavoitteet jo tälle vuodelle ? Minä ajattelin lähteä varovaisesti liikkeelle ja olla asettamatta tavoitteita. Alkuvuosi on mennyt kirja kuukaudessa-tahdilla, joka tuntuu juuri nyt tosi hyvältä.


4 kommenttia:

 1. Minulla on hämärä muistikuva että olen lukenut tuon kirjan. Pitää tarkistaa ja jos en ole lukenut, pitää sitten lukea. Kiitos vinkistä. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ! Tulen kurkkaamaan aurinkokujaa joku kerta :- ) Tervetuloa seurailemaan !

   Poista
 2. Haha voi söpö Paavo :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kissamaista käytöstä - jos sohvalla on yksi tavara niin kyllähän siihen viereen tarvii änkeä :'-)

   Poista

hei olette ihania !