maanantai 30. tammikuuta 2017

2 x kirjavinkkiEmmi Itäranta - Kudottujen kujien kaupunki

Tulvien koettelemalla saarella Eliana, nuori kutoja, löytää Seittien talon pihasta nuoren naisen. Nainen on loukkaantunut ja puhekyvytön. Samaan aikaan saarella leviää tauti, joka sairastuttaa niin ihmiset, eläimet kuin kasvitkin. Vaikuttaa siltä, että Elianan ja saaren kohtalo ovat kietoutuneet toisiinsa, mutta miten ?

Tykkäsin tästä kirjasta ihan älyttömästi. Mielettömän kaunista unenomaista kieltä ja kerrontaa, mukaansatempaava tarina, joka tuntui jollakin hölmöllä tavalla tosi henkilökohtaiselta ? Karun kaunis, täynnä suuria salaisuuksia ja sopivasti jännittävä !


Laura Lehtola - Pelkääjän paikalla

Sinä päivänä, kun sinä rupesit kuolemaan, Elsalla oli ollut tarhakuvaus. Aapo on kolmikymppinen perheenisä, jonka vaimo Anna kuolee. Aapo jää yksin viisivuotiaan Elsa tyttären kanssa. Aapo vie Elsan tarhaan joka aamu, käy parturissa, keskustelee pakolliset tukikeskustelut pomon kanssa ja selviää, koska - on pakko.

Pidin tästäkin kovasti. Kieli oli jollakin tapaa yksinkertaisen kaunista ja koskettavaa. Tarina kulkee rinnakkain nykyhetkessä ja menneessä, nykyisen arjen karussa odotusvaiheessa ja menneessä välkkyy kauniimmat muistot. Aapon surun vaiheet oli kuvattu hyvin ja uskottavasti. Tykkäsin kyllä ! Ainoastaan kirjan loppu tuntui vähän hätiköidyltä ja tarinan loppua olisi ehkä voinut vielä vähän jalostaa ?


Mitä sulla on seuraavana lukulistalla ?4 kommenttia:

 1. Pakko sanoa että kudottujien kujien kaupunki oli iso pettymys, mun makuun ehkä vähän tylsäkin. Mutta toi toinen vaikuttaa mielenkiintoiselta!
  Sulla on muuten aivan ihana blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, voi ei ! Mut tuon Pelkääjän paikalla suosittelen kyllä lukemaan, jos tuosta kuvauksesta innostuit :--) Ja kiitos !!

   Poista
 2. Tuo Kudottujen kujien kaupunki täytyy kyllä ottaa pikimmiten omalle lukulistalle! Luin aikanaan Katja Kaukosen Odelman ja tykkäsin sen runollisesta kerronnasta, ja tästä tulee jollain tapaa sama viba.

  Itse luen tällä hetkellä Kerran kuljin ja kumarsin - 15 kuukautta Aasiassa -kirjaa. Joogaa, heittäytymistä, meditaatiota ja ihmisiin luottamista. Olen lueskellut sitä puolisen vuotta, koska sen lukeminen vaatii tietynlaisen fiiliksen. Onneksi kirjan kerrontatapa antaa anteeksi pidemmätkin lukutauot ja toivottaa taas tervetulleeksi Aasian pikkukujille viikkojakin kestäneen tauon jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joo ! Oonkin joskus nähnyt jotakin katkelmia tuosta Odelmasta ja se vaikuttti tosi kiinnostavalta myös !

   Kuulostaa ihanalta, voin kuvitella, että jokainen lukukerta on kuin pieni lepohetki omasta arjesta :-- )

   Poista

hei olette ihania !