perjantai 31. maaliskuuta 2017

Sarjasuositus x 2


SKAM

kuvat: x x x

Skam on norjalainen nuortensarja, joka sijoittuu Nissenin lukioon. Ja se on ihan superkoukuttava ! Katsoin kaikki jaksot kolmessa päivässä. 

Skam on tosi realistinen - se kuvaa hyvin sitä, miten pienten ja sattumanvaraisten juttujen kautta ihmiset löytää toisensa ja ystävystyy. 
Se on uskottava ja aito. Tykkäsin hirmusesti juuri siitä, miten Skamissa kuvataan ystävyyttä, seksuaalisuutta ja nuoruuden epävarmuuksia. Hahmot on persoonallisia ja kaikessa äryttävyydessäänkin rakastettavia. Sarjan soundtrack on myös superhyvä. Suosittelen ! 

Skamin kaikki tuotantokaudet löytyy yle areenasta.

Skamista tulee aika vahva mielleyhtymä Skinsiin (joka oli silloin teiniaikoina ihan mun lempparisarja).  Omasta mielestäni Skam on kuitenkin pohjoismaalaiselle nuorelle ehkä helpommin samaistuttava kuin Skinsin huumeinen bilenuoruus, joka ainakin itselleni tuntui aika kaukaiselta ajatukselta silloin teini-ikäisenä.   


LOVE

kuvat : Netflix, x

Love on Netflixin alkuperäissarja, jonka keskiössä haahuilee Mickey ja Gus. Mickey ja Gus tapaavat sattumalta huoltoaseman kassalla ja vähän hullunkurinen ystävyys alkaa. 

Lovesta on jotenkin tosi vaikea kertoa mitään, ilman että paljastaa vähän liikaa. Tai ainakin minulla on sellainen tunne ? Mutta suosittelen katsomaan. Itse lämpenin Lovelle aika hitaasti ja jotkut hahmot tuntui ehkä vähän turhan alleviivatuilta, mutta sarja on ehdottomasti viihdyttävä, realistinen ja sellainen helposti katsottava. Olisiko teillä suositella jotakin sarjoja ? 
Ja onko muita Skamiin koukuttuneita ?

2 kommenttia:

 1. Aa, kiitos Skam-suosituksesta! Mulle suositeltiin sitä parikin kertaa ennen tätä, mut ajattelin että se on jotenkin kauhea teinisarja eikä yhtään mun juttu. Nyt kun säkin vielä suosittelit sitä niin oli pakko kokeilla ja no, katsoin viikossa kaikki tuotantokaudet :D Tulispa jo seuraava! Ehkä kokeilen tota Lovea sillä välin, kunhan pääsen Netflixiin käsiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo mullakin oli alkuun vähän sellainen "no mitä ihmettä kaikki nyt hössöttää jostain Skamista, sehän on joku teinisarja" ja kun aloin katsoa niin tantantaaa - jäin kans aivan koukkuun :--D

   Love on mun mielestä hyvä sellanen aivot narikkaan-sarja !

   Poista

hei olette ihania !