tiistai 13. kesäkuuta 2017

Vintagea Amsterdamissa


WE ARE VINTAGE - KILOSHOP
Kinkerstraat 193

We are Vintage - Kiloshop oli lähimpänä meidän majapaikkaa, joten käytiin siellä ensimmäisenä. Tykästyin siellä eniten noihin Restyle-mekkoihin, jotka on ommeltu kauniista vintagekankaista, mutta modernimpaan ja tyttömäisempään malliin. Helma loppui kaikissa restyle-mekoissa polven yläpuolelle ja mekkoja oli erilaisilla kauluksilla ja ilman. Tosi kauniita !

Täällä oli laaja kokoelma mm. farkkutakkeja, nahkahousuja ja laukkuja.


EPISODE
Berenstraat 1

Episodella on Amsterdamissa useampi liike. Episode vastasi aika paljon omasta mielestäni Uffia, esillepano ei ollut niin siisti ja harkittu kuin muissa vintageliikkeissä. Vaatteiden kunto myös vaihteli Episodessa eniten. Tässä Episodessa, jossa me käytiin oli selvästi enemmän 80-luvun muotia.

Täältä löytää varmasti ne päheimmät hapsurotsit ja bootsit !


RUMORS VINTAGE
Haarlemmerstraat 99B

Rumors oli mielestäni ehkä se sellainen tyypillisin vintageliike näistä kaikista. Tosi kaunis putiikki !

Täältä löytyy kauniit kukkamekot ja viljonkka-kengät. Täällä oli myös suhteellisen paljon valikoimaa miehillekin. 


MARBLES VINTAGE
Haarlemmerdijk 64
Ferdinand Bolstraat 28

Marbles oli suosikkini kaikista putiikeista joissa käytiin. Siellä oli ehkä eniten sellaisia kivoja tyttömäisiä juttuja ja tarpeeksi pieniä kokoja. Marblesillakin on useampi liike, olisiko suloinen myyjätyttö kertonut, että peräti kolme ? Kannattaa muuten aina matkoilla kysyä vinkkejä vintageliikkeistä, että mistä löytyy vintagea ja 2nd hand shoppeja - yleensä vintagen parissa työskentelevät tuntevat skenen tosi hyvin ! 

Haarlemmerdijkin putiikista löytyi mun suosikkijutut We are Vintagen restyle mekkojen lisäksi. Marblesista ostin pari ihanaa juttua, jotka olikin sitten mun vintage-ostokset tältä reissulta !

TUT&HOLA
Korsjespoortsteeg 2

Tut&Holassa me ei käyty, kun se oli harmillisesti kiinni juuri silloin, kun oltiin sillä suunnalla. Kurkin kuitenkin hyvän tovin ikkunasta sisään ja liike vaikutti tosi kivalta ! Enimmäkseen valikoima näytti sisältävän 30-50-lukujen muotia. Paljon kauniita avokkaita ja mekkoja, jotka oli rekeissä esillä koon mukaan. 

Täältä varmasti löytyisi kivoja juttuja esimerkiksi fiftaritytöille ! Muissa Amsterdamin vintageliikkeissä oli paljon 70-80-luvun juttuja, joten tämä oli selvästi se naisellisin ja perinteisin kaikista. 


2 kommenttia:

  1. Kiitos hurjasti tästä postauksesta, palaan varmasti näiden vinkkien ääreen jos ja kun toivottavasti tänä kesänä pääsen Amsterdamiin :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, toivottavasti pääset ja kiva jos vinkeistä olis sitten hyötyäkin !

      Poista

hei olette ihania !