perjantai 15. kesäkuuta 2018

Pieniä tekoja: Oma kauppakassi

Tämä on minun mielestä ehkä helpoin toteutettava pieni teko ympäristön hyväksi: Ota mukaan oma kauppakassi, kun menet kauppaan. 

Mikä vaan kassi. On se sitten kestokassi tai se eteisessä kaksi kuukautta tyhjänä nuhjannut muovikassi tai kangaskassi. Yhtä muovikassiakin voi käyttää miltei loputtomasti, kunnes se menee rikki. Jonka jälkeen sen voi paikata teipillä ja käyttää roskapussina! Aina ei tarvitse ostaa uutta.

Itse suosin kauppareissuilla kangaskassia. Se menee pieneen tilaan laukussa, joten se on lähes aina mukana ja sitä on mukava kantaa olalla vaikka tarvitsisi kiikuttaa painavampiakin ostoksia. Kangaskassin saa helposti ommeltua vaikka vanhasta lakanasta tai  verhosta ! Voit ostaa myös jonkun kivan kassin esimerkiksi kesän festareilta, matkamuistoksi ulkomailta tai jostakin käsityötapahtumasta. Tämä kuvassa oleva yksilö olen tehnyt kotikodin vanhasta keittiön verhosta. Aika söpö, eikö vaan ? 

Oman kauppakassin kohdalla vaikein osuus on se, että muistaa ottaa sen mukaan ! Kun kääntyy kymmenennen kerran hakemaan sen kotiportilta ja se muuttuu tavaksi - sekin vaikeus häviää pikkuhiljaa. 

Onko sulla jo käytössä oma kauppakassi ?


2 kommenttia:

  1. Käytössä ei muita kasseja juuri olekaan, kuin kangaskasseja. Ei tarvitse siis erikseen muistaa ottaa kauppakassia mukaan, kun sellainen heiluu aina muutenkin olalla. :-) Nättejä ja kestäviä kangaskasseja tosin löytää liian harvoin- ehkä ompelenkin sellaisen seuraavaksi siis itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin se kyllä kulkee aina mukana kaupassa ja muualla :--) Ja hei suosittelen oman ompelemista, saa nättiä ja mieleistä !

      Poista

hei olette ihania !