perjantai 13. heinäkuuta 2018

LämpöäEn muista eläneeni tällaista kesää. Sellaista, että olisin nauttinut jokaisesta päivästä, en ehkä jokaisesta hetkestä, mutta kuitenkin. Olen uinut enemmän kuin moneen vuoteen, sukeltanut vähän pohjamutiin, lukenut omalla pienellä terassilla, laiturilla, nurmikolla ja riippumatossa. Meillä on viimein vene, jolla soutaa yöllä tyynellä järvellä. Ja ajelehtia.

Olen ymmärtänyt jotakin. Kaksi vuotta sitten aloin rakentaa itseäni uudelleen, koska perustukseni olivat päässeet heikennyttyään nojautumaan viereiseen rakennukseen. Kivijalka alkaa olla valmis ja tukeva, seinätkin, mutta vielä mietin millaisia ikkunoita ja kattorakenteita valitsisin. Minkälaiset silmät tahdon, joka tapauksessa tahdon uudet silmät. Valitsin ikkunoiksi kirkkaat, kahteen suuntaan aukeavat, sellaiset jotka tuo tuulen vaivattomasti sisään. Katoksi jonkin korkean, näkyviä kattoparruja, jotka auttavat kiipeämään ylös ja joihin ripustaa keinu.

Mutta se mitä ymmärsin - en ole juurikaan muuttunut. Sydämeni lyö yhä nopeammin kun joku kertoo miltä rakkaus tuntuu ja vitsi se sanoi näin mieti miten ihana, kun kirpputorilla on yön yli levänneitä vaniljapullia, rakastan yhä sitä miltä kesäyö tuoksuu ja hymyilyttää, kun työnnän itse poimitut vadelmat pakastimen perälle. Hymisen onnessani, kun löydän kauniin vanhan vaatteen, kehrään kuin kissa kun minua koskettaa. Olen sama, vaikkakin vähän eri. Olen melkein kuin uusi. Minussa on uusi hengittävä rakenne, joka pakkasella viheltää ikkunanpielissä. Minusta lähtee lämpöä ulos, mutta toisin kuin vuotavista ikkunoista - lämpö kulkeutuu minuun takaisin. 


4 kommenttia:

  1. Voi miten mielettömän upea teksti! Enpä ole hetkeen lukenut mitään noin kaunista. :)

    VastaaPoista
  2. <3

    Mää tulin äsken tänne blogiin kattelee että mitäs oot kirjotellut ja kun etsin tän tuolta tutusta kirjanmerkkipalkista niin tajusin että tää on tuolla ensimmäisenä, vanhin kirjanmerkki hihii

    VastaaPoista

hei olette ihania !