Ajatuksia blogista

Olen tässä nyt pohdiskellut tätä blogin kohtaloa. Toisaalta tykkään hirveästi tänne kirjoitella, mutta onhan tässä elämä muuttunut näiden 9 vuoden aikana aikalailla. Ei enää ole samalla tavalla aikaa haahuilla koulun jälkeen kahviloissa ja kirppareilla, eikä toisaalta ehkä tarvekaan. Kahviloissa istuskelua on kylläkin vähän jo ikävä.

Blogia tehdessä kuitenkin haluaisin, että se olisi laadukas: kuvat olisi hyviä, tekstit sellaisia ettei hirveästi nolota jälkeenpäin ja asiana sellainen, mistä saa itsekin iloa. En koskaan ole ajatellut olevani matkalla minkäänlaiseen maineeseen tän blogini kanssa, mutta toisaalta tuntuu myös vähän turhalta kirjoitella ns. kuuroille korville. Kyllä sitä aina vaan jossain syvällä sisimmässään odottaa jonkinlaista vastakaikua. En yhtään ihmettele sitäkään, ettei niin moni blogiani enää kovin aktiivisesti seuraa, olinhan välissä vuoden ajan kirjoittamatta lähes ollenkaan. Eikä nämä mun aiheet mitään kovin syvällisiä ja kantaaottavia olekaan, enemmän hyvänmielenhömppää. Blogeissa on kyllä tainnut muutenkin aikalailla hiljentyä, ehkä ne isoimmat ja suosituimmat on ne, jotka porskuttaa edelleen. Blogit on tainnut jäädä vähän nopeampien some-kanavien alle.

Tämäkin teksti on ehkä enemmän itseäni varten. Oon pyöritellyt näitä juttuja päässäni jo aika pitkään, melkeinpä siitä vuoden tauosta saakka. Kannattaako edes lähteä tekohengittämään koko blogia? Vaikka jatkaisinkin kirjoittelua, onko järkeä tehdä se julkisesti vai laittaisinko blogin vaan yksinkertaisesti yksityiseksi? Kommentoidaanko yleensäkään enää, kun ollaan niin totuttuja vain tykkäilemään?

No, tässä sitä vielä keikutaan, enköhän minä tänne jotain kirjoita, sitten kun tulen lopulliseen päätökseen. Iloa ja intoa olisi, mutta maksaako se vaivaa. Jaa a. Noh, katsotaan. Ainakin jos tätä kirjoittelua päädyn jatkamaan, olisi ehkä aika viimein vaihtaa blogin osoitetta ja hankkiutua tuosta 9 vuotta vanhasta tahallisesta typosta eroon, hahaa.


Kommentit

 1. Voii niin samanlaisia fiiliksiä omasta kirjoittelustakin!
  Kirjoittaminen on kivaa puuhaa, mutta jotenkin sitä rima nousee kokoajan sitä ylemmäs, mitä pidempi väli on edelliseen postaukseen.. (Tämä fiilis ainakin minulla.)

  Mutta minä ainakin seurailisin kirjoittelujasi mieluusti vielä jatkossakin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ! Mulla on itsellä ehkä just se, että tuntuu et pitäisi tuottaa jotain sisältöä silleen suht. paljon ja tasaisesti. Mut toisaalta, minähän siitä päätän kuinka usein kirjoitan. Niin helposti vaan ottaa typeriä paineita itselleen.
   Kiitos <3

   Poista
 2. Blogin pitämiseen täytyy löytyä intoa itsestäsi, muuten lukijakin aistii sen. Eli jos tosissasi aiot panostaa niin jatka, jos emmit niin ehkei kannata. Nythän olisi hyvä mahdollisuus erottua joukosta, kun paljon on huonoja blogeja karsiutunut pois joukosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se juuri ! Intoa oikeastaan olisi, mut omassa päässä on edelleen kytemässä sellainen malli, että pitäisi tyyliin postata vähintään 2krt/viikko, että hommassa olisi jotenkin "järkeä". Vaikka eihän minua sido mikään aikataulu tän kanssa, kun en tee tätä työkseni tai mitään. Pitäisi varmaan vaan höllentää omaa ajattelua tuon aikataulun suhteen. Koska kuten sanoit, jos väkisin puskee jotain puolivillaista postausta niin on se aika tylsää luettavaakin.

   Poista
 3. Toivottavasti löydät innostuksen jatkaa! Hyvät blogit ovat hiljentyneet ja harvoin löytyy enää kiinnostavaa seurattavaa. Sinun blogisi on niitä harvoja mitä jaksan yhä vuodesta toiseen seurata. :) tyylisi on inspiroiva ja tekstisi kivaa luettavaa. Kiitos joka tapauksessa näistä kuluneista vuosista, päädyt sitten mihin ratkaisuun tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se olisi kyllä kiva ! Tai tykkäisin kyllä tätä tehdä, mut kuten aiemmissa kommenteissa kirjoitin niin homman tiellä tuntuu olevan omat vähän ehkä turhankin jyrkät kriteerit. On mulla ainakin ajatuksia mitä postauksia olisi tulossa, katsotaan sitten kampittaako omat ajatukset :-)
   Kiitos kauniista sanoista !

   Poista
 4. Yleensä mä en kauheasti kommentoi blogeja (enkä kyllä nykyään enää luekaan niitä yhtä ahkerasti kuin ennen!)ellei ole jotain tosi olennaista sanottavaa, joten ei ole tullut sullekaan kommentoitua, vaikka sulla onkin kivoja ja ihania juttuja täällä. Mutta nyt oli pakko kommentoida ihan siksi, kun musta oli niin hassu sattuma, nimittäin en ollut koskaan edes jotenkin tajunnut että tämä sun blogi on noin vanha, kun itse oon alkanut lukemaan sitä vasta myöhemmin, ja nyt menin sitten vilkaisemaan sun vanhoja postauksia ja yksi niissä esiintyvä sun kaveri oli mun vanha lapsuudenaikainen luokkakaveri jonka kanssa en ole ollut sen jälkeen tekemisissä, oli hassua törmätä häneen täällä yhtäkkiä :D Mutta toisaalta eipä kai se niin ihmeellistä ole, kun samanikäisiä ollaan ja Tampere on kuitenkin loppujen lopuksi aika pieni paikka sillä tavalla että lähes kenen tahansa samaa ikäluokkaa olevan kanssa on joku yhteinen tuttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä !! No nyt minä haluun tietää, että KUKA ??:-DD Mut joo, aika hyvin täällä kaikki ainakin jollain tasolla tietää jonkun kautta saman ikäluokan ihmiset. Piiri pieni pyörii...:--)

   Poista
 5. Voi, sun blogi on kyllä yks mun lemppareista. Tykkään sun kirjoitustyylistä ja söpöistä kuvista. Toivon että innostut jatkamaan blogisi kirjoittamista! :) p.s. Paavo on ihana!

  VastaaPoista
 6. sun blogi on ihana! ja just sun kaltaisia bloggaajia mä ainakin kaipaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, kiitos ! Tässä jonkin aikaa pohdiskelin ja päätin jatkaa tätä kirjoittelua niin kauan kuin se tuntuu kivalta...:-)

   Poista

Lähetä kommentti

hei olette ihania !