Kevät


Vitsi miten hyvältä kevät tuntuu. Viimein saa kuoria itsensä ulos kaikista talvitakkien alle ahdetuista villapaitakerroksista - oi !!


En tiedä onko muilla sama juttu, mutta keväisin tulee mietittyä omaa tyyliä ja kuluttamista hippasen enemmän. Uusia trendejä syötetään meille koko ajan, mutta olen kyllä onneksi löytänyt itselleni sen rauhan, ettei jokaisen hullutuksen perään tarvitse lähteä. Eikä pitkään vallalla ollut sportti/lenkkarityyli juuri innostakaan - siispä on aika helppoa tipahtaa suosilla tämän trendin ulkopuolelle ! Sen sijaan huolitellut, klassiset ja kauniit leikkaukset vaatteissa kiinnostaa. 

Tämän tyyppiset milkmaid-puserot kiinnosti minua ihan hirmu paljon ja kiinnostus sai minut jopa raahautumaan pikamuodin pariin, mutta soviteltuani jos jonkinlaista puseroa lähdin jokaisesta liikkeestä lopulta tyhjin käsin. Päädyin kaivelemaan oman vaatekaappini kätköjä ja löysin kuin löysinkin juuri sopivan topin omasta kaapista ! Paita on äitini vanha, mutta edelleen aivan käyttökuntoinen. Olen myös tuijotellut tuntikausien edestä diy- ja ompelututoriaaleja, miten voin itse ommella ihanan milkmaid puseron, hii.

Olen ostanut tämän vuoden puolella yhden (mielettömän kauniin) puseron uutena ja yritän kovasti jatkaa samaa minimalistista ostoslinjaa ! Kirpputoreilta välillä teen toki löytöjä, mutta oma vaatekaappi pullistelee jo siihen malliin, ettei sitäkään määräänsä enempää tarvitse täyttää. Paremminkin yritän sitä tyhjentää pikkuhiljaa ja luopua ylimääräisestä.

Olen viime aikoina mietiskellyt myös onko kirppisbuumi lopulta osasyyllinen siihen, että uusia vaatteita ja pikamuotia ostetaan yhä enemmän ja enemmän? Vaikka jatkuvasti uutisoidaan, että pikamuoti on vastuussa valtavasta ilmastokuormasta. Nykyään on niin paljon helppoja tapoja päästä vanhoista (jopa käyttämättömistä) vaatteista eroon. Onko ostopäätöstä tehdessä helpompi ajatella, että laitan sen sitten kirppikselle jos ei tule käytettyä, kun ostovoima on kirppiksilläkin on näinä päivinä niin suuri ? Hmmm. Mielestäni siltikin on parempi etsiä haluamaansa ensisijaisesti kierrätettynä ! 


   
Kuva: Miikka

Kommentit

 1. Olen miettinyt ihan samaa tuon pikamuodin ja kirppiskulttuurin suhteen. Joskus kirpparilla poiketessani oikein järkyttyy, miten paljon ihmisillä tuntuu olevan turhaa roinaa, jonka sitten kirppispöytään paiskaavat. Itse käytän vaatteet aina niin loppuun, että ellei niistä tee kestorättejä tai vanulappuja, on ne ihan roskiin menevää tavaraa. Tosi harvoin enää joudun laittamaan vaatteita kiertoon, ja siitä tulee kyllä hyvä fiilis!

  Sama juttu on käynyt mielessä myös silloin, kun olen käynyt poimimassa lähiympäristöstä roskia. Saakohan se ihmiset ajattelemaan, että kun joku toinen nämä kerää, on oikeutetumpaa paiskata roskia luontoon? Vai voisikohan juuri putsattu piha inspiroida siihen, että yrittäisi pitää sitä siistinä viemällä ne roskat parin metrin päässä olevaan roska-astiaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ! En tosiaan ole täysin syytön kyllä siihen roinan keräämiseen itsekään (koska hamstraaja hehe), mutta pyrin siitä koko ajan pois. Nyt viimeisen parin vuoden aikana on mielestäni huomannut, että kirppareillakin on tosi uusia, jopa sen hetkisen sesongin mallistoa. Mut tosi hyvä, jos sulta ei lähde juuri mitään kiertoon, ihan super !!!

   Joo siis aaaaargh. En ymmärrä ihmisiä, jotka heittää roskat luontoon? Minulle on ainakin kotona aina opetettu, ettei luontoon jätetä mitään ja mikään roska ei paina niin paljon, ettei sitä jaksaisi kantaa mukanaan roskakoriin. Ehkä ihmiset vaan ajattelee, että kyllä ne joku sieltä siivoaa? En tajua :--(

   Poista
  2. Mullekin on opetettu tuo, että mikään roska ei paina niin paljoa, että sitä ei voisi mukanaan pitää sen hetken, että seuraava roskis tulee vastaan. Juuri eilen kävin kiertämässä pari korttelia, ja matkalla löytyi 30 litraa kaikenlaista roskaa. Mua itseäni eniten ärsyttää tupakantumpit ja lasinsirut - linnut kun tumppeja syövät, eikä niiden elimistö pysty niitä pilkkomaan, ja lasinsirut nyt ovat vaarallisia kaikille, jotka eivät niitä osaa varoa :(

   Poista
  3. Joo, äh. Ei ne roskat sinne kuulu kenenkään syötäviksi ja yli käveltäviksi. Onneks sellanen lasipullojen rikkominen on vähän ehkä vähentynyt. Mut silti :-((

   Poista

Lähetä kommentti

hei olette ihania !