Pieniä tekoja: metallinen sheiveri


Mielestäni ehkä yksi helpoimmista tavoista vähentää oman muovijätteen syntymistä on vaihtaa muoviset sheiverit metalliseen. Muovihöylien käyttöikä on vain muutaman kerta - metallista höylää voi käyttää...varmaan ikuisesti. Kunhan vaihtaa terän välillä. 

Metallisen höylän ja kaikki sen osat voi kierrättää metallijätteeseen, toisin kuin muovihöylät jotka sisältää kovaa muovia ja metallia - ne menevät sekajätteeseen. 

Itse tätä käyttäessäni en kaipaile ollenkaan muovisia sheivereitä. Alussa kannattaa tehdä rauhassa ja vähän hakea tuntumaa, mutta nykyään tätä käyttelee jo aikas tottuneesti.  

Mun sheiveri on Geisha shaver ja ostin sen ruohonjuuresta. Se maksoi jotakin parinkympin tienoilla ja tiedän, että tulen säästämään tämän ostettuani tosi paljon rahaakin, jee !


Kommentit

 1. Oon haaveillut tuollaisen ostamisesta! (Onko toi geisha sheiver vai joku muu merkki?) En ole uskaltanut kun huolettaa, että osaanko käyttää sitä...onko sheivaustekniikka hyvin erilainen kuin "tavallisessa" höylässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo geisha shaver, voisinkin lisätä sen tuohon postaukseen ! Hmm no ei tekniikka kyllä kovin erilainen ole, ehkä alussa piti vähän hakea sitä oikeaa kulmaa missä höylää käyttää? Siinäkin ehkä ennemmin oli vaarana ettei terä leikkaa mitään, kuin että tekisi haavan. Mut kyllä tää on mielestäni sellainen, että sen oppii :--)

   Poista
 2. Mä oon miettinyt tätä, mutta mulla menee kyllä toisaalta vielä useampi vuosi, ennenkö oon käyttänyt nykyisen paketin muovishavereita loppuun, saa nähdä mitä silloin on markkinoilla. Tuo rahansäästökommentti kuulostaa hieman epäilyttävältä, paketillinen muovihöyliä ei oikeasti maksa kovinkaan montaa euroa ja jos yhdellä höylällä pitää sääret, kainalot ja intiimialueen karvattomana oman kokemuksen mukaan lähes kaksi vuotta, jää karvanpoiston hinnaksi jo nykyisellään todella vähän. Useiden kymppien hintaista metallista höylää on kuitenkin käytettävä kymmeniä vuosia säästääkseen rahaa muovisiin verrattuna.. Mutta kiinnostava tuote joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on varmaan aika tyyppikysymys ! Mun käytössä muovihöylät ei ole pitkäkestoisia, koska ne tukkeutuu niin nopeasti mahdottomiksi puhdistaa ja terän tylsistyessä ihoni ärtyy :--| Joten mulle itselleni tämä on kyllä selkeä säästö lompakossa, kun saan teriäkin ostettua tukkuhinnalla !

   Poista

Lähetä kommentti

hei olette ihania !