Asioita, joita olen ajatellut

On ollut niin kummallinen vuosi, se mitä siitä on kulunut. Tästä ei tullut elämäni kesä, ei edes muumikesä 2020. On tapahtunut paljon pieniä ja suuria, niitä jotka aiheuttaa hymyjä ja asioita, jotka saa silmät vuotaviksi uomiksi ja epäilemään itseään.
Pelkäsin eristyskeväässä sitä, että tulen araksi ystävien kanssa. Ja niin vähän kävikin. Tuntuu vaikeammalta pyytää ystäviä viettämään aikaa yhdessä ja tavata, kun yhteydenpito tapahtui pitkään vain viestitse. Nyt syksyn tullen se jännittää taas. 

Mutta olen jo miettinyt pieniä retkiä, jotka voisi tuoda iloa kaiken keskelle, mikäli tilannne taas pahenee. Ystäväni muuttaa pian kerrostalomme toiseen rappuun ja meistä tulee naapureita. Ehkä olen hölmö, kun romantisoin pimeneviä kirpeitä syysiltoja pihakeinussa vilttiin kääriytyneenä. Ehkä se on henkireikä, jota tarvitaan.  
Maailmassa ei olekaan kiire. Kaikkihan pysähtyi melkein kahdeksi kuukaudeksi. Olen pitänyt vapaapäiviä, kävellyt metsässä, istunut mustikkamättäällä ja lukenut kirjoja. Joinakin päivinä vain makoillut sängyssä kuumuutta paossa. Asioita, joiden tekemiseen tarvitaan rauhaa. Olen nauttinut rauhallisuudesta, ihan mielettömästi. 

Haluaisin vielä soutelemaan mökille, eväsretkelle hattivattien saareen, pyöräillä katsomaan lehmiä kultaisessa valossa. Olisi ihanaa kaikki se.   
Olen opetellut taas omia rajojani ja niiden sietämistä. On helpompaa sanoa, että täytyy vain pitää niistä omista rajoista kiinni, kuin oikeasti vaalia ja pitää niistä kiinni. Sillä se tarkoittaa että voi joutua tuottamaan pettymyksiä. Kouluttamaan muita, miten toivoo tulevansa kohdatuksi ja kohdelluksi. Joskus se on väsyttävää. 

Heinäkuussa rajojeni yli rymisteltiin niin, että vieläkin vavisuttaa hieman. Mietin sitä paljon. Kuitenkin, lopulta, en ole vastuussa muiden tekemistä tulkinnoista. Jos lempeäksi tarkoitetut sanani tulkitaan vihamielisiksi se kertonee enemmän toisen epävarmuudesta. En ehkä koskaan tule olemaan heidän silmissään oikeanlainen tai sopiva, mutta olen aina minunlaiseni. Jos se kelpaa minulle ja ihmisille, jotka ovat minut valinneet - se riittää. 
 Kuvat: Miikka

Kommentit

  1. Ihania kuvia! Kaikki menee vielä hyvin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee kyllä taas kesän kukkaloistoa ikävä ! Kiitos, toivotaan ♥

      Poista

Lähetä kommentti

hei olette ihania !